Què és i per a què serveix la Medicina Nutricional i Funcional?

La falta de nutrients essencials per culpa d’una alimentació inadequada, l’estrès mantingut en el temps o el sedentarisme, són alguns dels factors que es troben en l’arrel de les malalties cròniques. Identificar aquests factors i corregir-los per tal de recuperar el funcionament òptim de l’organisme és l’objectiu de la Medicina Nutricional i Funcional.

L' equilibri nutricional

La nutrició és l’acció de nodrir-se d’aliments i líquids necessaris per al funcionament, creixement i manteniment de l’organisme. És el punt de partida per a què tots els processos del nostre cos es mantinguin en un estat òptim i equilibrat. Tanmateix, no és fàcil assolir un equilibri: el nostre estil de vida moltes vegades ens pot dur a una incorrecta alimentació i a mals hàbits que, tard o d’hora, repercuteix negativament en la nostra salut. En efecte, moltes de les malalties més comunes actualment (malalties cardíaques, trastorns del son, diabetis, problemes gàstrics, etc.) estan relacionades amb com vivim i com ens alimentem.

En aquest sentit, quan hi ha una alteració o malaltia, el tractament per a la seva cura ha de ser integral, i un dels factors d’ajuda és la teràpia nutricional, que és el que ofereix la Medicina Nutricional i funcional.

La Medicina Nutricional i Funcional

Adquirirem coneixements, hàbits i una major consciència de com cuidar-nos.

La Medicina Nutricional i Funcional crea un mapa de ruta per avaluar les afeccions del o la pacient i recuperar el seu equilibri orgànic per millorar la seva salut i benestar. Una de les seves característiques és que es contempla a la persona en la seva totalitat, tant pel que fa a la seva alimentació com en la cura que hom té de si mateix (anímicament, física, espiritual, social, etc.).

El tractament comença avaluant l’historial del pacient i el punt en el que es troba de salut actual. S’avaluen els factors bioquímics, físics, psíquics i mediambientals per establir un pla personalitzat de millora a llarg termini. L’enfocament d’aquesta teràpia és, doncs, personalitzat. El seu objectiu és treballar de manera activa per trobar els factors que minoren la salut i, un cop localitzats i tractats, establir un pla d’acció preventiu i predictiu. A més a més, es tracta d’una teràpia participativa. Això vol dir que la metgessa i el pacient treballen junts i hi ha una part d’escolta activa per així compenetrar-se en tot el procés per aconseguir els objectius de millora en salut, rendiment i benestar.

Vols saber-ne més?

Visita la nostra pàgina web o truca'ns al 672 727 759
Compartició en facebook
Compartir en Facebook
Compartició en twitter
Compartir en Twitter
Compartició en linkedin
Compartir en Linkedin
Compartició en pinterest
Compartir en Pinterest

Reserva tu consulta 

Nos ponemos en contacto contigo lo antes posible.